Γεννιέται ο άνθρωπος ή γίνεται;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (11 Ψήφοι)

Γεννιέται ο άνθρωπος ή γίνεται;

Ο άνθρωπος γεννιέται με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αφορούν ταλέντα είτε σωματικά είτε πνευματικά. Η ευφυία είναι ένα κληρονομικό χάρισμα που μπορεί να τον οδηγήσει να διαπρέψει και να πραγματοποιήσει σπουδαία έργα. Τα ταλέντα στη ζωγραφική, στη συγγραφή και σε πολλά ακόμη, είναι έμφυτα, αλλά χρειάζονται πολλές προσπάθειες για να ευοδωθούν και να προσφέρουν όπως θα πρέπει.

Πάντα η σκληρή δουλειά είναι ένας παράγοντας πολύ σπουδαίος, που λαμβάνεται υπόψη για την πραγματοποίηση ενός ονείρου σύμφωνα με τις ικανότητές μας. Τα όνειρα και οι προσδοκίες δεν πραγματοποιούνται από μόνα τους. Και αυτό εξαρτάται από την θέληση και το μεράκι του κάθε ανθρώπου να ανοιχτεί σε ορίζοντες στους οποίους μπορεί να διαπρέψει. Μέχρι εδώ όλα αφορούν το DNA του καθενός από εμάς.

Ερχόμαστε στο άλλο κεφάλαιο κατά το οποίο ο άνθρωπος νουθετείται, και αγκαλιάζει τα παραδείγματα από το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει. Πολλοί λένε ότι ο άνθρωπος γεννιέται και δεν γίνεται. Είναι όμως αλήθεια κάτι τέτοιο; Αν ένας άνθρωπος δεν έχει καλό DNA, μπορεί να γίνει στη ζωή του κάτι και να προσφέρει; Είναι ένα πολύ ουσιώδες ερώτημα.

Αρχικά, θα συμφωνήσω ότι η αρχή των πάντων σε έναν άνθρωπο είναι στο DNA. Αυτό δεν αμφισβητείται. Η περαιτέρω όμως ζωή του δεν πρέπει να προδικάζεται. Όλα τα καλά συναισθήματα και οι αξίες μπορούν να διδαχθούν και να προσφέρουν ανάλογα. Οι γονείς αποτελούν ένα καθοριστικό παράγοντα για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών τους. Μια όμορφη επικοινωνία με ένα παιδί παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του χαρακτήρα του και στην καλλιέργεια των συναισθημάτων του.

Σημασία έχει τα συναισθήματα ενός παιδιού μεγαλώνοντας να διατηρήσουν την αγνότητά τους. Το να πάρει το παιδί έναν κακό δρόμο εξαρτάται και από τους ανθρώπους του περιβάλλοντος με τους οποίους συναναστρέφεται. Από τη μια οι γονείς πρέπει να προστατέψουν το παιδί από τις κακές εξωτερικές επιρροές και από την άλλη μια ειδική αγωγή στα σχολεία θεωρώ ότι είναι η σημαντικότερη γνώση από όλες τις άλλες. Και αυτό νομίζω πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα μιας πολιτείας που γνωρίζει πολύ καλά τι είναι πολιτισμός. Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.

Σοφία Κανδηλάπτου Γρηγοριάδου

Η Σοφία Κανδηλάπτου Γρηγοριάδου γεννήθηκε στην Νεάπολη Κοζάνης. Σπούδασε στο Μικρό Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ηλεκτρολόγων υπομηχανικών. Εργάστηκε στις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ στην Κοζάνη για 25 χρόνια. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.