«Ο Καραμανλής παρέδωσε την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ για να εφαρμόσει τα μέτρα»

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

Δημήτρης ΚαζάκηςΤην καλύτερη απάντηση σ' εκείνους που έχουν ακόμα την ψευδαίσθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα εφάρμοζε διαφορετική πολιτική από το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που σήμερα κυβερνούσε, έδωσε ο οικονομολόγος-αναλυτής Δημήτρης Καζάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Αντιπαραθέσεις» του τηλεοπτικού σταθμού «Κρήτη TV».

Όπως υποστήριξε, οι ηγεσίες των δύο κομμάτων γνώριζαν από τον Γενάρη του 2009 για την κατάσταση της χώρας και είχαν συμφωνήσει για την πολιτική που ακολουθείται από τότε, ενώ παράλληλα επισήμανε πως ο κ. Καραμανλής παρέδωσε ηθελημένα την εξουσία, προκειμένου η σημερινή κυβέρνηση να μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα.

«Όταν τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές, το ΠΑΣΟΚ παραπλανούσε συνειδητά τους Έλληνες πολίτες, με στόχο να κερδίσει ένα τέτοιο ποσοστό, που θα του επέτρεπε να εφαρμόσει την πιο επαίσχυντη και ανάλγητη πολιτική που εφαρμόστηκε τελικά», τόνισε ο κ. Καζάκης και συμπλήρωσε: «Διότι μια κυβέρνηση με οριακή πλειοψηφία, όπως η κυβέρνηση Καραμανλή, δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει αυτή την πολιτική. Ο Καραμανλής ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Κατέρρεε η κυβέρνησή του πολιτικά, κοινοβουλευτικά και κοινωνικά, οπότε, μην μπορώντας να διαχειριστεί το πολιτικό πρόταγμα που έμπαινε κυρίως από τους δανειστές της χώρας, παρέδωσε την εξουσία».

Επίσης, ο οικονομολόγος και αρθρογράφος της εφημερίδας «Το Ποντίκι», υπογράμμισε: «Οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν αληθινές. Τα χρήματα υπάρχουν, απλά είναι ζήτημα αναδιανομής. Πρέπει να φύγουν από εκείνους που τα έχουν και να αναδιανεμηθούν προς όφελος των πολλών και της οικονομίας. Ήταν αλήθεια αυτό που είχε πει ο Παπανδρέου στην αρχή, μόνο που δεν το εννοούσε. Δημιουργούσε μια κατάσταση για να γίνει ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού και να το διαχειριστεί διαφορετικά».

Όσο για τα όσα ακολουθούν στο μέλλον, ο κ. Καζάκης τόνισε ότι «δεν έχουμε βιώσει ακόμα τα χειρότερα» και πως «με αυτά που θα συμβούν στις 25 Μάρτη ο λαός θα τρομάξει»!

Πρετείνουμε να δείτε ολόκληρη την ενδιαφέρουσα εκπομπή (κάντε κλικ εδώ), καθώς δίνει πολλές απαντήσεις τις οποίες δεν πρόκειται να ακούσετε στα μεγάλα κανάλια. Αν και η χρονική διάρκεια πλησιάζει το δίωρο, θεωρούμε ότι αξίζει τον κόπο...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.