Χορτάσαμε Δημοκρατία: 20 συλλήψεις για μια ειρηνική κατάληψη στον «Flash 96»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Χορτάσαμε Δημοκρατία: Είκοσι συλλήψεις και πρωτοφανής κινητοποίηση της αστυνομίας για μια ειρηνική κατάληψη στον «Flash 96»

Σε κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash 96» προχώρησαν την Τρίτη το μεσημέρι μέλη της ομάδας «αλληλέγγυοι του Επαναστατικού Αγώνα», θέλοντας με την κίνηση αυτή να ενημερώσουν τους πολίτες για τη δίκη της οργάνωσης.

Οι αλληλέγγυοι εισέβαλαν στο στούντιο και διέκοψαν το πρόγραμμα του σταθμού, ενώ ακολούθως μετέδωσαν ένα cd με επιστολές και ανακοινώσεις συλληφθέντων και κατηγορουμένων για τη συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα.

Αμέσως μετά, ένας εκ των καταληψιών μίλησε και στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου, με τον τελευταίο να εκφράζει επανειλημμένως μάλιστα την απορία του για την πρωτοφανή κινητοποίηση της αστυνομίας, παρ’ ότι δεν είχε ασκηθεί καμία βία και κανείς απ’ τον σταθμό δεν είχε ζητήσει προστασία. «Έχω να δω τέτοια αστυνομική δύναμη από την υπόθεση Πάσσαρη», τόνισε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, που παρακαλούσε συνεχώς από το μικρόφωνο της εκπομπής να αποχωρήσει η αστυνομία.

Μάταια όμως, αφού όχι μόνο η αστυνομία δεν αποχώρησε, αλλά συνελήφθησαν είκοσι άτομα και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Εκεί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από περίπου 100 μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, που έκλεισαν το ρεύμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας προς Κηφισίας, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες και ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι.

Παρακάτω ακούστε σχετικό απόσπασμα από τη ραδιοφωνική εκπομπή και δείτε βίντεο από τη στιγμή των συλλήψεων...

Η ανακοίνωση των αλληλέγγυων

«Σήμερα 10 Γενάρη σύντροφοι και συντρόφισσες από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στον Ρ/Σ Flash στα πλαίσια αλληλεγγύης για την υπόθεση του Ε.Α. που δικάζεται από τις 5 Οκτωβρίου στο ειδικό δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού. Προβήκαμε σε αυτή την ενέργεια στην προσπάθειά μας να σπάσουμε το τείχος σιωπής και την πολιτική εντολή για φίμωση της δίκης και του πολιτικού λόγου των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Ε.Α.

Επιβεβαίωση αυτής της φίμωσης υπήρξε η άμεση αντίδραση αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια αναμετάδοσης του ηχητικού μηνύματος - του λόγου των διωκόμενων για την υπόθεση. Η κινητοποίηση αυτή των εκτελεστικών και διωκτικών αρχών είναι ενδεικτική για όποιον αντιστέκεται, για όποιον προτάσσει την καθολική ανατροπή του συστήματος μέσω της κοινωνικής επανάστασης.

Της κοινωνικής επανάστασης αυτής που αποτελεί μονόδρομο για το διέξοδο από τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό της Τρόικας και του εντολοδόχου του ελληνικού κράτους που έχουν υποβάλλει την κοινωνία στην ανέχεια και την εξαθλίωση. Μιας κοινωνίας καταδικασμένης από την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, την κινεζοποίηση έναντι της απειλής ανέργων που στοιχίζονται σε ουρές, τις φοροληστρικές επελάσεις, τη διάλυση κοινοφελών οργανισμών, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη διαμόρφωση οικονομικών ζωνών με μισθούς πείνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε αυτή τη συνθήκη, στην προσπάθειά τους να θωρακιστεί το σύστημα και ενώ όλα μειώνονται, το μόνο που αυξάνεται είναι οι στρατιές από τα μαντρόσκυλα της δημοκρατίας, των ένοπλων φρουρών, του καπιταλισμού και του κράτους του. Στη συνθήκη αυτή, λοιπόν, την κοινώς ομολογούμενη ως Χούντα, είμαστε αλληλέγγυοι και υπερήφανοι για τους συντρόφους μας και τις επιλογές τους. Οι επιλογές μας συστρατεύονται δίπλα σε όλα τα κοινωνικά κομμάτια που διαλέγουν τον δίκαιο δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΩΤΗ ΡΟΥΠΑ ΓΟΥΡΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΡΤΕΣΗ ΜΠΕΡΑΧΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕΝΟ».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.