«Τοπικές Καταιγίδες» του Γουίλ. Μπόιντ

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

«Τοπικές Καταιγίδες» του Γουίλιαμ ΜπόιντAς ξεκινήσουμε απ’ το ποτάμι - όλα απ’ το ποτάμι ξεκινούν και προφανώς εκεί θα καταλήξουμε, δεν χωρά αμφιβολία αλλά ας περιμένουμε να δούμε πώς θα πάμε. Σύντομα, σε κάνα δυο λεπτά, ένας νέος άντρας θα έρθει να σταθεί στην ακροποταμιά, εδώ στην Τσέλσι Μπριτζ στο Λονδίνο.

Nα τος -κοίτα τον-, κατεβαίνει διστακτικά από ένα ταξί, πληρώνει τον οδηγό, κοιτάζει γύρω του αφηρημένα, ρίχνει μια ματιά στα λαμπερά νερά (έχει παλίρροια και ο ποταμός έχει φουσκώσει ασυνήθιστα). Eίναι ένας ψηλός, χλωμός νέος άντρας, λίγο πάνω απ’ τα τριάντα, με αρμονικά χαρακτηριστικά και κουρασμένα μάτια. Tα κοντοκομμένα μελαχρινά μαλλιά του είναι καλοχτενισμένα, με περιποιημένες άκρες, σαν να έχει μόλις βγει απ’ το κουρείο. Eίναι νεοφερμένος στην πόλη, ξένος…

Ένα μαγιάτικο απόγευμα ο κλιματολόγος Άνταμ Κίντρεντ, χάρη σε μια τυχαία συνάντηση και μια στιγμιαία απόφαση, θα χάσει τα πάντα -το σπίτι του, τη δουλειά, τη φήμη, το διαβατήριό του, τις πιστωτικές του κάρτες, το κινητό του- και η προοπτική να τα ξαναποκτήσει φαντάζει απομακρυσμένη.

Τον καταδιώκουν η αστυνομία και ένας πληρωμένος δολοφόνος. Έτσι βγαίνει στο περιθώριο και εντάσσεται στους «εξαφανισμένους» του Λονδίνου, ενώ προσπαθεί να καταλάβει πώς έφτασε σ’ αυτό το σημείο η ζωή του. Το ταξίδι της ανακάλυψης θα τον οδηγήσει σε μια περιήγηση στο Λονδίνο. Στη διαδρομή θα εμπλακεί με αριστοκράτες, πόρνες, ιεροκήρυκες, μια αστυνομικό, καθώς και με διαφορετικές εκδοχές του ίδιου του εαυτού του.

Ένα μυθιστόρημα συνωμοσίας σχετικά με το πόσο εύθραυστη είναι η κοινωνική ταυτότητα, τη διαφθορά στην καρδιά των μεγάλων επιχειρήσεων και τα μυστικά που μένουν καλά κρυμμένα έξω από το κοινωνικό ραντάρ κάθε μητρόπολης.

Ο Γουίλιαμ Μπόιντ γεννήθηκε στην Γκάνα το 1952 και σπούδασε στα πανεπιστήμια της Νίκαιας, της Γλασκόβης και της Οξφόρδης. Είναι παντρεμένος και μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο Λονδίνο και τη Νοτιοδυτική Γαλλία. Μπεστσελερίστας συγγραφέας με πλήθος διακρίσεων, εκτός από μυθιστορήματα έχει γράψει και πολλά σενάρια για τον κινηματογράφο. Στα ελληνικά έχουν κυκλοφορήσει τα μυθιστορήματά του: Το γαλάζιο απόγευμα (1997) και Η απειλή (2007 – Βραβείο Costa για το μυθιστόρημα της χρονιάς).

Τι έγραψαν για το βιβλίο

«Εξόχως απολαυστικό και ιδιαιτέρως επιδέξιο».

Daily Telegraph

«Σφιχτή πλοκή, με αναφορές σε ζητήματα ταυτότητας και διαφθοράς, που προσφέρει ατμοσφαιρικές ματιές στους καλά κρυμμένους εαυτούς του Λονδίνου».

Daily Mail

«Μια διερεύνηση της ταυτότητας του σύγχρονου πολίτη σε συνδυασμό με μια περιήγηση στους δρόμους της σύγχρονης μητροπολιτικής ζωής».

Guardian

Συγγραφέας: Γουίλιαμ Μπόιντ
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Κονταξάκη
Εκδότης: Μεταίχμιο
ISBN: 978-960-455-986-2
Τιμή: 18,70€
Σελίδες: 472
Κατηγορία: Ξένη λογοτεχνία

 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.