Νέα Φιλαδέλφεια, ένας δήμος που αξίζει να αγαπάς!

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (15 Ψήφοι)

Ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας ανήκει σε μία από τις περιοχές που περιλαμβάνονται στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών και βρίσκονται στο βορειοδυτικό της προάστιο.

Η Νέα Φιλαδέλφεια, διαχρονικά, τραβάει την προσοχή μου ως ένα μέρος που μου προσφέρει πολλές ευκαιρίες για αναψυχή και για λίγες ανέμελες στιγμές.

Αναμφίβολα, θα έχει και ο ίδιος κακώς κείμενα, ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν, παραλείψεις που μπορούν να βελτιωθούν.

Αλλά, ναι, είναι ένας δήμος με πολλές θετικές πτυχές, γαστρονομικές εκπλήξεις, φυσικό περιβάλλον.

Διαχρονικά, πιστεύω ότι ο δήμος Χαλανδρίου και ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας έχουν τα καλύτερα στέκια για φαγητό, προσφέρουν τις πιο προκλητικές γευστικές εμπειρίες και σε αυτές βρίσκεις εδέσματα κάθε είδους.

Η Νέα Φιλαδέλφεια ξεχωρίζει, κατά την κρίση μου, για δύο λόγους: πρώτον, διότι η μεγάλη αθλητική καρδιά των οπαδών της ΑΕΚ χτυπάει ενωμένη στο ανανεωμένο γήπεδό της, το οποίο λερώθηκε από εγκληματικές πράξεις φανατισμού που δε γειτνιάζουν με το αθλητικό ιδεώδες.

Ωστόσο, το γήπεδο της ΑΕΚ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ποδοσφαιρόφιλων από κάθε μέρος της Ελλάδας -και όχι μόνο- προσπαθώντας να διατηρήσει το υγιές ενδιαφέρον για το άθλημα και αποτινάζοντας κάθε ρυπαρότητα και φανατισμό.

Και ο δεύτερος λόγος, το καταπράσινο, πελώριο, αριστοκρατικό άλσος στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Νέα Φιλαδέλφεια

Το ίσως ωραιότερο άλσος της Αττικής, διότι μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνονται τα πάντα: η δυνατότητα να περπατήσεις μέσα στο πράσινο, να αθληθείς με σύγχρονα όργανα γυμναστικής, να βιώσεις το θρησκευτικό συναίσθημα με την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Συμβολίζοντας το ότι ο άνθρωπος όταν επιστρέφει στη φύση, στο αρχικό μέρος τοποθέτησής του, απελευθερώνεται από την υλική μανία και ευδαιμονισμό και στρέφεται ευκολότερα στο Θεό.

Με τους υπέροχους ανεμόμυλους οι οποίοι δίνουν μία αίσθηση Ολλανδίας και ζωής στην ύπαιθρο.

Η Νέα Φιλαδέλφεια αξίζει επίσκεψης και μεγαλύτερης προσοχής, ακόμα και από δημότες νοτίων ή βορείων προαστίων.

Συν τοις άλλοις, είναι μία περιοχή η οποία διατηρεί τη μνήμη του Μικρασιατικού Ελληνισμού, με μουσείο και πλατεία αφιερωμένη στην ιστορική τους μνήμη και σημασία για τον Ελληνισμό.

Ο Ποδονίφτης που μετονομάστηκε σε Νέα Φιλαδέλφεια ανήκει -κατά τη γνώμη μου- σε μία από τις ωραιότερες περιοχές ολόκληρης της Αττικής.

Νέα Φιλαδέλφεια

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.